BANKACILIK VE FİNANS (Y.L.) (TEZSİZ) (İ.Ö.) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 1,50
Azami Süresi (Yıl) 1,50
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
Program İçeriği
Anabilim Dalı Başkanı
Prof.Dr. Abdülkadir BULUŞ
Tarihçe
Bankacılık ve Finansal Piyasalar Yüksek Lisans (Tezsiz) Programı, Sosyal Bilimleri Enstitüsü bünyesinde 2014 yılında kurulmuştur. 2014-2015 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı'nda eğitime başlamıştır. Programın Yürütücüsü: Prof. Dr. Abdulkadir BULUŞ’ tur.
Kazanılan Derece
Yüksek Lisans programını başarıyla tamamlayan adaylara Bankacılık ve Finansai Piyasalar TezsizYüksek Lisans Diploması verilir.
Kabul Koşulları

Üst Kademeye Geçiş
Yüksek lisans derecesine sahip mezunlar, mezuniyet sonrası akademik bir kadroya sahip olmak için ya da yurtdışındaki lisansüstü kurumlarının aynı veya ilgili disiplinlerinde mezuniyet sonrası Doktora eğitimine devam edebilir.
Mezuniyet Koşulları
Tezsiz yu¨ksek lisans programı toplam 30 krediden ve 90 AKTS’den az olmamak kaydıyla en az on ders ile do¨nem projesi dersinden olus¸ur. O¨gˆrenci, do¨nem projesi dersinin alındıgˆı yarıyılda do¨nem projesi dersine kayıt yaptırmak ve yarıyıl sonunda yazılı proje ve/veya rapor vermek zorundadır. Do¨nem projesi dersi kredisiz olup bas¸arılı veya bas¸arısız olarak degˆerlendirilir.
Mezun İstihdam Olanakları
• Mezunlar şu alanlarda çalışma imkanı bulabilirler: Bankacılık,Maliye Bakanlığı, Sayıştay, TC Merkez Bankası,Devlet Planlama Teşkilatı,Hazine Müsteşarlığı,Dış Ticaret Müsteşarlığı, Sermaye Piyasası Kurulu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu,Tasarruf mevduatı Sigorta Fonu,Uluslararası Finans ve Kredi Kuruluşları,Uluslararası Denetim Şirketleri,Menkul Kıymetler Borsası,Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası,Altın Borsası,Sermaye Piyasasının Takas ve Saklaması ile Uğraşan Kuruluşlar; Merkezi Kayıt Kuruluşu, Takasbank,Yatırım Ortaklıkları,Menkul Kıymet Aracı Kuruluşları,Derecelendirme Şirketleri,Bağımsız Denetim Kuruluşları,Yatırım Danışmanlığı ve Portföy Yönetimi ile Uğraşan Şirketler,Üretim, Ticaret, Hizmet ve Tarım İşletmelerin Finans Bölümleri.
Ölçme ve Değerlendirme
Lisansüstü dersleri için Senatoca belirlenen akademik takvime göre her ders için her yarıyılda en az bir genel sınav yapılır. Başarısız olan öğrencilere bir ek genel sınav hakkı daha tanınır. Ders sınavlarında başarılı olmak için öğrencilerin 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almaları gerekir. Proje ise başarılı ya da başarısız şeklinde değerlendirilir.



https://obs.erbakan.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=81016