HAVACILIK YÖNETİMİ (İ.Ö.) - Programı Bilgileri   
Dili İngilize (%30)
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 62
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi EA
Program İçeriği

Havacılık Yönetimi Bölümü Program İçeriğimiz,

Program Amacımız

Havacılık sektöründeki işletmelerin yönetiminde ve hava alanlarında yer hizmetlerinde çalışacak olan öğrencilerimizi en çağdaş ve güncel bilgilerle donatarak, sektöre başarılı bir şekilde hizmet edecek konuma getirmektir. Ayrıca, amacımız öğrencilerimizi hem ulusal alanda hem de uluslararası alanda ileri düzeyde bilimsel çalışmalara ve araştırmalara da katkıda bulunabilecek şekilde yetiştirmektir.

Kariyer Olanakları

Havacılık alanı sürekli gündemde olan ve daha da önemli bir yere gelecek olan bir alan olduğu için bu alanda eleman ihtiyacı her daim olacaktır. Bu öğrencilerimiz için çok büyük bir avantaj olacak ve onlar bu alanda birer yönetici olarak yerlerini alacaktır.

Program Genel İçeriğimiz

Bölümümüze merkezi yerleştirme ile öğrenci alınmaktadır. Bölümümüzde bir (1) yıl İngilizce hazırlık sonrası dört (4)  yıllık lisans eğitimi verilmektedir.


Bölüm Başkanı
Doç.Dr. Beyzanur ÇAYIR ERVURAL
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Dr. Öğr. Üyesi Kadir ÖCALAN
Sekreter
Personel Gülden ÖZTÜRK
Tarihçe
2013 - 2014 Eğitim ve Öğretim yılı itibarı ile eğitim hayatına başlamıştır.
Kazanılan Derece
Lisans Derecesi
Kabul Koşulları
Havacılık Yönetimi bölümüne giriş için ortaöğretim eğitimini tamamlamış veya yurtdışında eşdeğer bir eğitim almış ve ulusal üniversite sınavında yeterli puanı almış olmak gerekmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Her alanda yüksek lisans, doktora programlarına veya sanatta yeterlik programlarına başvurabilir.
Mezuniyet Koşulları
Havacılık Yönetimi Bölümü Lisans derecesini elde etmek için 240 AKTS'yi (187 ulusal krediyi) tamamlamış ve dörtlük sisteme göre en az 2,00 genel akademik ortalama elde etmiş olmak gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Havacılık Yönetimi Programı öğrencileri, havacılık alanında faaliyet gösteren kamu ve özel kuruluşlarda çalışabilirler. Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı öğrencileri sektörün öncü firmalarından gelen profesyonel öğretim görevlileri sayesinde teorik derslerin yanı sıra mesleğe ve sektöre ait pratik ve uygulamaya dayalı bilgiler de edinmekte, stajlarıyla eğitimlerini destekleyerek iş hayatına bir an önce atılabilmektedirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Bu programda; ara sınav, ödev, alıştırma, proje, uygulama ve dönem sonu sınavı gibi farklı değerlendirme yöntemleri uygulanmaktadır. Değerlendirme yöntemleri arasında klasik sınav, çoktan seçmeli sınav, ev ödevi, performans değerlendirme ve ürün değerlendirme yer alabilir. Programdan mezun olmak için ağırlıklı genel not ortalamasının en az 2.00 olması gerekmektedir. Bir dersin notu, yukarıdaki unsurların değerlendirilmesi sonucunda belirlenir ve harf olarak verilir. Harf notları ve her bir notun katsayısı aşağıda belirtilmektedir.



Başarı Notu KATSAYI
AA 4,0
AB 3,7
BA 3,3
BB 3,0
BC 2,7
CB 2,3
CC 2,0
CD 1,7
DC 1,3
DD 1,0
FF 0,0



https://obs.erbakan.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=305000217